طراحی در انیمیشن دو بعدی
طراحی در انیمیشن دو بعدی
طراحی در انیمیشن دو بعدی
مواد: در طراحی، هم از مدادهای چوبی و هم از مدادهای اتود فلزی می توان استفاده کرد. مدادهایی را که برای شروع کار توصیه می کنیم عبارتند از:
مدادهای چوبی
سفت F HB B 3B 5B نرم
کاغذ: برای طراحی کاراکتر و یا آماده شدن طراحی اولیه بک گراندو یا استوری بورد بهتر است از کاغذهای صاف و بدون بافت استفاده شود زیرا بافتهای کاغذ تا اندازه ای خط اصلی کاراکتر را از بین می برد و تشخیص ایرادهای کاراکتر سخت تر خواهد شد ولی برای ایجاد بافت یا افکت های ویژه ای به کار می آید .
بهتر است از کاغذ سفید بدون پرز استفاده شود .
لوازم کمکی : تخته طراحی به ضخامت 6 میلیمتر و قطع 40 × 50 سانتی متر می تواند از جنس تخته سه لا یا پلکسی گلاس باشد ، نوار چسب یا گیره برای چسباندن کاغذ به تخته ، پاک کن وانیل ( به خاطر صدمه نزدن به کاغذ ) ، کاغذ برای کثیف نشدن طراحی به هنگام کار ، برس یا فرچه برای پاک کردن سطح کاغذ ، مداد تراش و یا کاتربرای شکل دادن به نوک مداد ، البته در کارگاههای ساخت انیمیشن از میز نور جهت طراحی استفاده می کند تا در صورت احتیاج به زدن کلید یا بیت وین ها به راحتی از نور تابیده شده در زیر صفحه شیشه ای ، اشکالات کاراکتر گرفته شود .
• آکسانهای تند ( طراحی کارکتر، طراحی بک گراند ، نماهای کلی و ...)
• هاشور ( سایه پردازی به طراحی کارکتر و طراحی بک گراند و استوری بورد )
• خط ضخیم و نازک ( حس دادن به کاربه خصوص در مورد تائید به اعضای حرکتی کاراکترها )
• خطهای معمولی
• سایه های کلی
• خطهای نرم
• سایه های ملایم
• شفاف کاری
• خطهای بلند
• شفاف کاری
• خط ضخیم و نازک
• مغزی به حالت تخت یا افقی
خطوط مدادی: این خطوط هم برای گرم کردن دست تا قبل از طراحی و هم جهت ساخت انواع هاشور و سایه روشنها به کار می رود .
برای تمرین این سایه ها می توان از انواع شکلها و اجسام حتی به صورت ذهنی استفاده کرد با این تفاوت که در طراحی انیمیشن این نکته همیشه باید مد نظر باشد که
1- اجسام یا کاراکترها ساخته شده از اجسام هندسی هستند که با تناسباتی به هم مرتبط هستند . پس وقتی از یکه مکعب یا بیضی طراحی می کنید ، با این دید از آن طراحی کنیدکه آن مکعب سر یک آدم آهنی یا آن بیضی ، دماغ یک کاراکتر است . پس سعی کنید از جهات مختلف یک حجم طراحی کرده و به دفعات نور پردازی آن را تغییر دهید .
2- از جهات مختلف یک حجم طراحی کنید به طوریکه بعداً بتوانید بدون دیدن مستقیم آن حجم ، جهات دیگرش را تصویر کنید .
3- اجسام را زنده ببینند آنها را زنده طراحی کنید .
با استفاده از بغل مداد نوک گرد، خطهای نرم و با مداد کند، سطوحی با سایه های نرم را به وجود آورید. با مدادی که نوکی بلند دارد می توانید خطهای پهن و بلند به وجود آورید یا خطوط پهن مجزا یا سایه های یکدست ایجاد نمائید. سایه زدن را آنقدر تمرین کنید که هماهنگی دست و مغز شما حالتی خودکار به خود گیرد.
سعی کنید حرکات دستتان آزاد و از ناحیه شانه باشد. در این موقع فقط حواس خود را متوجه شکلهای کلی کنید. جزئیات و ریزه کاریها را بعداً اضافه کنید. این مرحله را بارها و بارها تمرین کنید.
طرح اجمالی در طراحی کاراکتر بدین صورت است:
این مرحله مهمترین مرحله در طراحی کاراکتر است. زیرا القای حس مورد نظر و شخصیت پردازی به وسیله خطوط این مرحله شکل می گیرد.
در مرحله اول باید شکلها را به صورت صاف و با دقت زیاد خاکستری کنید. سایه ها را با خاکستری های متوسط و با ظرافت کامل ایجاد کنید. از همان مرحله اول سایه های تند بوجود نیاورید. پس از اطمینان، سطوح خاکستری را با فشار بیشتر به مداد یا انتخاب مدادی نرم تر می توانید تیره تر کنید. نوک مداد را برای ایجاد سایه های نرم و صاف؛ تخت کنید.
گاهی ممکن است یک طراحی را با یک نوع مداد سخت انجام دهید.
البته در استوديو هاي ساخ انيميشن ، بعد از طراحي اوليه بك گراند يا انيميشن براي القاي حس بهتر يا جذابيت بيشتر ، در مرحله نهايي از ته مايه رنگي در آن استفاده مي شود .
منبع:www.animation.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}